Kokostoppar

Recept på kokostoppar som görs på endast 4 ingredienser. Om du är på jakt efter ett klassiskt och lättbakat bakverk som även den som inte tål gluten kan äta, ska du kolla in vårt grundrecept på kokostoppar. 

Här är ett grundrecept på kokostoppar, som är så gott som det är, men om du vill variera topparna så har vi också lite tips. Du kan till exempel vända ner rivet skal från citron, lime eller apelsin, doppa botten eller toppen i smält mörk choklad, eller ha i lite vaniljextrakt eller malen kanel för lite annan smak. Om du vill ha någonting lite extra i varje tugga, blanda ner hackad torkad frukt eller hackade nötter för en härlig crunch.

40 min

4 ingredienser


Köpklart recept för totalt

135,80 kr

Kokostoppar
  • 50 g

    smör

  • 2 st

    ägg

  • 2 dl

    socker

  • 200 g

    riven kokos

Allergiinformation

mjölkprotein, laktos och ägg

Ingredienser

  • 50 g

    smör

  • 2 st

    ägg

  • 2 dl

    socker

  • 200 g

    riven kokos

Allergiinformation

mjölkprotein, laktos och ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rör samman alla ingredienser i en stor bunke, vispa inte. Låt smeten svälla i 10 minuter.
  3. Förbered en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  4. Klicka ut små toppar eller använd händerna till att forma små toppar.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter, tills kokostopparna fått fin färg.

Tips: Kokostoppar blir snyggast när de spritsas ut på bakplåtspappret, men du kan använda en sked, eller händerna också. Skippa inte steget att låta kokosen svälla, det gör kokostopparna extra saftiga och hjälper dem hålla formen.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

135,80 kr

Köpklart recept för

135,80 kr