Julköttbullar på Nöt & Grönt

Recept från GarantJulköttbullar med smak av kanel, ingefära och kryddpeppar – saftiga och smakrika! Gjorda på Nöt & grönt hamburgare med lika delar nötkött som grönsaker. Perfekta att rulla fram på julbordet!

20 min

Julköttbullar på Nöt & Grönt

Ingredienser

  • 2 fp
    Nöt & Grönt hamburgare
  • 0.5 st
    gul lök
  • 2 msk
    smör till stekning
  • 1 msk
    rapsolja till stekning
  • 0.5 tsk
    malen kryddpeppar
  • 0.5 tsk
    malen kanel
  • 0.5 tsk
    malen ingefära
  • 0.25 tsk
    malen vitpeppar
  • 1 tsk
    salt
  • 1 krm
    nymalen svartpeppar
  • 1 msk
    dijonsenap
  • 1 msk
    soja
  • 1 tsk
    ljus sirap

Gör så här

  1. Smält smör i en stekpanna på medelvärme.

  2. Finhacka lök och stek tills den är mjuk och genomskinlig.

  3. Tillsätt kryddpeppar, kanel, ingefära och vitpeppar, och stek i någon minut för att frigöra smakerna. Låt svalna.

  4. Lägg nöt & grönt hamburgare i en stor bunke.

  5. Tillsätt lök- och kryddblandningen och häll i dijonsenap, soja och ljus sirap. Krydda med salt och svartpeppar. Blanda väl med händerna eller en slev tills smeten är jämn.

  6. Fukta händerna med lite vatten och rulla färsblandningen till små köttbullar, ca 2 cm i diameter. Lägg på en tallrik.

  7. Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja. Stek köttbullarna på medelvärme i ca 7-10 minuter tills de är gyllene och genomstekta.

4 portioner