Recept från Garant. Julköttbullar med smak av kanel, ingefära och kryddpeppar – saftiga och smakrika! Gjorda på Nöt & grönt hamburgare med lika delar nötkött som grönsaker. Perfekta att rulla fram på julbordet!
20 min
Smält smör i en stekpanna på medelvärme.
Finhacka lök och stek tills den är mjuk och genomskinlig.
Tillsätt kryddpeppar, kanel, ingefära och vitpeppar, och stek i någon minut för att frigöra smakerna. Låt svalna.
Lägg nöt & grönt hamburgare i en stor bunke.
Tillsätt lök- och kryddblandningen och häll i dijonsenap, soja och ljus sirap. Krydda med salt och svartpeppar. Blanda väl med händerna eller en slev tills smeten är jämn.
Fukta händerna med lite vatten och rulla färsblandningen till små köttbullar, ca 2 cm i diameter. Lägg på en tallrik.
Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja. Stek köttbullarna på medelvärme i ca 7-10 minuter tills de är gyllene och genomstekta.
4 portioner