Det här är receptet på Janssons frestelse för den som inte kan få nog med fisksmak! I den här varianten av den klassiska julrätten så lagar du Janssons med kaviar, anjovis, vispgrädde och lök. God jul!
20 min
8 Ingredienser
1. Skala potatisen och lägg den i kallt vatten så att den inte mörknar.
2. Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnsform med lite av smöret.
3. Skala och skiva löken. Bryn den lätt i smör tills den har blivit gyllenbrun.
4. Vispa ihop grädde och kaviar lätt.
5. Strimla potatisen tunt. (Lägg ej strimlad potatis i vatten, den tappar stärkelse och Jansson blir vattnig).
6. Varva potatis, lök och ansjovis i formen. Salta och peppra lätt mellan varven. Häll över kaviargrädden och strö över ströbröd. Grädda mitt i ugnen 45–60 minuter tills grädden har kokat ihop och potatisen är mjuk.
Potatis Fast Klass 1
2kg, Sverige
44,95 kr
1 st
Lök Gul Klass 1
ca: 175g, Sverige
12,95 kr/kg
2 st
Vispgrädde Lång Hållbarhet 36%
GARANT, 5dl
29,95 kr/st
29,95 kr
1 st
Kalles Kaviar Original Mildrökt
KALLES, 300g
31,50 kr
Denna vara är tillfälligt slut.
Ansjovis Filéer
GARANT, 125/80g
22,95 kr
Denna vara är tillfälligt slut.
Ströbröd
ELDORADO, 400g
15,95 kr
1 st
Citron Eko Klass 1
GARANT EKO, ca120g, Spanien
2 för 19 kr
9,95 kr
2 st
Smör Normalsaltat 82%
SVENSKT SMÖR, 500g
64,95 kr