Italian style chicken Caprese i airfryer

Det här är receptet om du vill ge den svenska sommaren lite italienska vibbar, och det är klart att du vill. Och självklart vill du laga den mozzarellafyllda kycklingen i din airfryer! Var annars?

15 min

Italian style chicken Caprese i airfryer

Ingredienser

Potatisklyftor

  • 800 g
    potatisklyftor
  • 1.5 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar
  • 1 påse
    babyspenat

Kyckling

  • 4 st
    kycklingfilé
  • 2 msk
    grön pesto
  • 1 st
    mozzarella
  • 2 st
    tomater
  • 1 kruka
    basilika

Tomatsallad

  • 300 g
    mixade tomater, skivade
  • 0.5 st
    rödlök, finhackad
  • 1 msk
    balsamvinäger

Gör så här

  1. Vänd potatisklyftor med olivolja, salt och peppar.
  2. Airfrya ca 20 min på 200°.Vänd runt ngn gång under tiden och spraya ev med lite mer olja. Varmhåll i ugnen medan du gör kycklingen.
  3. Skär 3-4 snitt på kycklingbröstfiléerna utan att skära igenom.
  4. Pensla med grön pesto och krydda med salt och peppar.
  5. Lägg skivor av mozzarella och tomat i snitten. Strössla över färsk basilika och lite salt och peppar.
  6. Förvärm airfryern på 200°.
  7. Lägg in kycklingbrösten och stek ca 12-15 minuter.
  8. Lägg upp tomaterna i en skål, strö på lök. Ringla över olivolja, vinäger, salt och peppar.
  9. Vänd potatisen med babyspenat och servera till kycklingen.

4 portioner