En älskad klassiker i ny tappning. Toppa den inkokta laxen med en färgstark vårsallad och servera med dragonkräm och nykokt färskpotatis. Ett perfekt recept på lax med vårsmaker som hör hemma på buffébordet i vår eller i sommar, och gärna kan förberedas dagen innan.
40 min
19 Ingredienser
ÄTTIKSLAG
SALLAD
DRAGONKRÄM
1. Dela laxen på längden och lägg den i en form med höga kanter.
2. Koka upp lagen och häll över laxen. Täck med plastfilm och låt svalna i rumstemperatur.
3. Rör samman dragonkrämen och smaka av med salt och peppar.
4. Tunnstrimla grönsakerna, gärna med mandolin, och lägg i iskallt vatten. Strax innan servering låter du grönsakerna rinna av och vänder dem i lite vinäger, olivolja, salt och peppar.
5. Ta upp laxen ur lagen och låt den rinna av. Lägg upp på ett serveringsfat och toppa med salladen.
6. Servera med dragonkräm och nykokt färskpotatis.
Laxfilé C-trim
FALKENBERG, ca: 1.5kg
279,00 kr/kg
Denna vara är tillfälligt slut.
Ättikssprit 12%
WINBORGS, 500ml
22,95 kr
Denna vara är tillfälligt slut.
Fint Salt med Jod
JOZO, 600g
16,95 kr
1 st
Lagerblad Hela Påse
SANTA MARIA, 4g
13,95 kr
1 st
Vitpeppar Hel Påse
SANTA MARIA, 70g
29,95 kr
1 st
Morot Klass 1
ca: 150g, Sverige
15,95 kr/kg
3 st
Rädisor i Strut
125g, Nederländerna
9,95 kr
1 st
Fänkål Klass 1
ca: 290g, Italien
39,95 kr/kg
1 st
Dill
100g, Spanien
32,95 kr
1 st
Äkta Majonnäs
KAVLI, 275g
20,95 kr
1 st
Crème Fraiche 32%
GARANT, 2dl
15,95 kr
1 st
Fransk Dragon i Kruka Ekologisk
ca180g, Sverige
29,95 kr
Denna vara är tillfälligt slut.
Olivolja Classico Extra Virgin
GARANT, 750ml
109,00 kr
Äppelcider Vinäger
GARANT EKO, 500ml
39,95 kr
Svartpeppar Grovmalen Påse
ELDORADO, 65g
2 för 30 kr
17,95 kr