Letar du efter en lättlagad, mustig och snabb Indisk daal linsgryta? Det här är en av dem mest klassiska rätterna från den Indiska köket som blivit en del av vår vardag! Det här receptet på röda linser, kokosmjölk och krossade tomater är en supergod och enkel linsgryta, med massor med smak. Servera med varmt naanbröd och njut!
20 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
190,53 kr
2 msk
matolja
1 st
gul lök, hackad
2 st
vitlöksklyftor, pressade
1 st
röd chili, urkärnad, hackad
1 msk
färsk ingefära, riven
2 tsk
kanel
1 tsk
kardemumma
2 tsk
gurkmeja
1 fp
krossade tomater
2 fp
kokosmjölk
2 tärning
hönsbuljongtärningar
3 dl
röda linser
70 g
bladspenat
1 kruka
koriander
2 msk
matolja
1 st
gul lök, hackad
2 st
vitlöksklyftor, pressade
1 st
röd chili, urkärnad, hackad
1 msk
färsk ingefära, riven
2 tsk
kanel
1 tsk
kardemumma
2 tsk
gurkmeja
1 fp
krossade tomater
2 fp
kokosmjölk
2 tärning
hönsbuljongtärningar
3 dl
röda linser
70 g
bladspenat
1 kruka
koriander
1. Finhacka koriandern och ställ åt sidan så länge.
2. Hacka löken, vitlöken, chilin och ingefäran.
3. Hetta upp olja i en panna och fräs lök, vitlök, chili och ingefära utan att det tar färg.
4. Tillsätt kryddorna och låt fräsa någon minut under omrörning.
5. Häll i tomatkross, kokosmjölk, buljongtärningar samt 2 dl vatten.
6. Låt grytan koka upp medans du rör om.
7. Tillsätt linserna och låt grytan sjuda cirka 10 minuter under lock tills linserna är mjuka, men med tuggmotståndet kvar (al dente).
8. Blanda ner babyspenat och toppa med den finhackade koriandern.
9. Servera med naanbröd, mums!
Köpklart recept för totalt
190,53 kr
Köpklart recept för
190,53 kr