Indisk Daal linsgryta

Letar du efter en lättlagad, mustig och snabb Indisk daal linsgryta? Det här är en av dem mest klassiska rätterna från den Indiska köket som blivit en del av vår vardag! Det här receptet på röda linser, kokosmjölk och krossade tomater är en supergod och enkel linsgryta, med massor med smak. Servera med varmt naanbröd och njut! 

20 min

Indisk Daal linsgryta

Ingredienser

  • 2 msk
    matolja
  • 1 st
    gul lök, hackad
  • 2 st
    vitlöksklyftor, pressade
  • 1 st
    röd chili, urkärnad, hackad
  • 1 msk
    färsk ingefära, riven
  • 2 tsk
    kanel
  • 1 tsk
    kardemumma
  • 2 tsk
    gurkmeja
  • 1 fp
    krossade tomater
  • 2 fp
    kokosmjölk
  • 2 tärning
    hönsbuljongtärningar
  • 3 dl
    röda linser
  • 70 g
    bladspenat
  • 1 kruka
    koriander

Gör så här

1. Finhacka koriandern och ställ åt sidan så länge.

2. Hacka löken, vitlöken, chilin och ingefäran.

3. Hetta upp olja i en panna och fräs lök, vitlök, chili och ingefära utan att det tar färg.

4. Tillsätt kryddorna och låt fräsa någon minut under omrörning.

5. Häll i tomatkross, kokosmjölk och buljongtärningar.

6. Låt grytan koka upp medans du rör om.

7. Tillsätt linserna och låt grytan sjuda cirka 10 minuter under lock tills linserna är mjuka, men med tuggmotståndet kvar (al dente).

8. Blanda ner babyspenat och toppa med den finhackade koriandern.

9. Servera med naanbröd, mums!

4 portioner