Heta räkor med Rhode Islandsås

Klart du kan grilla räkor! Det här receptet bjuder på heta räkor med en god marinad, gjord på chili och lime – och svalkande Rhode Islandsås!

20 min

Heta räkor med Rhode Islandsås

Ingredienser

  • 2 påsar
    stora räkor, okokta och utan skal

MARINAD

  • 2 st
    lime, pressad
  • 0.5 st
    röd chili, finhackad
  • 2 st
    vitlöksklyftor, hackade
  • 0.5 dl
    olivolja
  • 1 tsk
    salt

RHODE ISLANDSÅS

  • 1.5 dl
    gräddfil
  • 1.5 dl
    majonnäs
  • 0.5 dl
    chilisås
  • 5 droppar
    tabasco
  • 1 tsk
    konjak (ej tillgängligt online)
  • 1 krm
    salt
  • 0.5 krm
    cayennepeppar

TILLBEHÖR

  • 1 st
    salladshuvud
  • 1 st
    citron

Gör så här

1. Blanda samman allt till marinaden, lägg i räkorna och låt ligga ca 1 timme.

2. Blanda allt till såsen och smaka av med salt och tabasco.

3. Grilla eller stek räkorna.

4. Servera med rhode island, grillade citronklyftor och salladsblad.

4 portioner