En god (och kryddig) middagsrätt med köttbullar på kycklingfärs, dijonsenap, spiskummin och chili! Serveras med en härlig sallad på bulgur, sparris, rädisor och morötter - och en rejäl klick dressing med turkisk yoghurt och gräslök.
30 min
BULGURSALLAD
YOGHURTDRESSING
1. Blanda ströbröd och vatten och låt det svälla.
2. Blanda färsen med salt och peppar. Rör därefter ner ströbrödet, ägg, senap och kryddor. Blanda till en fast smet och rulla till små bullar.
3. Stek dem gyllenbruna i en blandning av smör och olja i en stekpanna på medelhög värme.
4. Koka sparris och morötter i lättsaltat vatten, ta upp och kyl ner.
5. Dela sparrisen i ca 3–4 cm långa stavar och dela morötterna. Blanda med rädisor, bulgur och olja. Smaka av med salt och peppar.
6. Blanda yoghurt med gräslök, smaka av med salt och peppar. Servera kycklingbullarna med bulgursalladen och såsen!
4 portioner