Recept från I säsong, nr 6 / 2019
30 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
170,10 kr
2 tärnade
sötpotatis
1 tärnad
rödlök
1 st
blomkål (färsk eller tinad)
3 msk
olivolja
1 tsk
chiliflakes
0.5 tsk
salt, eller efter smak
0.5 tsk
peppar, efter smak
2 paket
halloumi
1 påse
bladspenat
2 msk
pumpakärnor
2 dl
Turkisk yoghurt
2 tärnade
sötpotatis
1 tärnad
rödlök
1 st
blomkål (färsk eller tinad)
3 msk
olivolja
1 tsk
chiliflakes
0.5 tsk
salt, eller efter smak
0.5 tsk
peppar, efter smak
2 paket
halloumi
1 påse
bladspenat
2 msk
pumpakärnor
2 dl
Turkisk yoghurt
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Fördela sötpotatis, rödlök och blomkål på en plåt, ringla över olivolja och krydda med chiliflakes, salt och peppar. Rosta ca 20 minuter.
3. Tärna halloumin och stek gyllene i olivolja.
4. Ta ut grönsakerna och blanda i bladspenat, halloumi och pumpakärnor.
5. Servera med turkisk yoghurt, eller gremolatayoghurt från Lindahls mejeri. (Eller smaksätt själv din yoghurt med citronskal, persilja och vitlök)
Köpklart recept för totalt
170,10 kr
Köpklart recept för
170,10 kr