Grov Skånsk senap

Juletid! Dags för sill, skinka, julens gröna och söta. Inget julbord är komplett utan skånsk senap. Här kommer ett recept på just det. Hemlagat är godast! 

10 min

Grov Skånsk senap

Ingredienser

  • 0.5 dl
    brunt senapsfrö
  • 0.5 dl
    gult senapsfrö
  • 1.5 dl
    vatten
  • 1 msk
    vinäger
  • 1 msk
    strösocker
  • 2 msk
    honung
  • 1 tsk
    salt
  • 0.5 dl
    rapsolja

Gör så här

1. Blanda senapsfrö och vatten i en kastrull, koka upp, ta av från värmen och låt stå och svälla några minuter. Häll sedan alltsamman i matberedaren, kör på hög hastighet tills sena­pen är jämn och krämig, ca 5 minuter.

2. Tillsätt resten av ingredienserna och kör tills allt är blandat. Senapen kan även mortlas ihop. Fyll i små fina burkar och förvara kallt.

2 portioner