Grillostsallad med krämig basilikadressing

Recept från GarantEn enkel och fräsch sallad är aldrig fel, eller hur? Denna sallad gör vi med grillost, avokado, basilikadressing och picklad rödlök. Perfekt att ta med på en picknick, eller att servera som ett tillbehör för ca 4 personer.

20 min

Grillostsallad med krämig basilikadressing

Ingredienser

  • 400 g
    grillost
  • 130 g
    ruccola
  • 1 st
    rödlök
  • 250 g
    babyplommontomater
  • 2 st
    avokado
  • 1 dl
    snabbinläggning
  • 1 msk
    neutral olja till stekning
  • 1 st
    surdegsbaguette

Basilikadressing

  • 1 näve
    basilika
  • 1.5 dl
    majonnäs
  • 1 dl
    crème fraîche
  • 1 msk
    citronjuice
  • 1 tsk
    persilja
  • 1 tsk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

Gör så här

  1. Börja med att göra picklad rödlök genom att skiva den tunt och lägg i en skål eller burk. 

  2. Häll på snabbinläggning så att det täcker löken. Låt stå i minst en timme.

  3. Värm grillpannan eller grillen. Skär grillost i skivor och pensla med olja. Grilla i ca 1-2 minuter på varje sida, eller tills den får en fin färg. 

  4. Skär surdegsbaguette i skivor och grilla i några minuter på varje sida tills de får en krispig yta.

  5. Gör dressingen genom att mixa basilika, majonnäs, creme fraiche, citronjuice, torkad persilja, olivolja, salt och peppar med stavmixer eller i en matberedare. 

  6. Fyll ett stort fat med ruccola, tomater, picklad rödlök, avokado och grillost.

  7. Ringla över basilikadressing och servera med grillade baguette.

2 portioner