Grillat flatbread med kyckling och tzatziki

Recept från GarantGrillad kyckling med tzatziki är en riktig klassiker! Vi gör ett enkelt flatbread till som vi grillar på några minuter och serverar med grönsaker och fetaost. Grillmiddag när det är som bäst!

60 min

Grillat flatbread med kyckling och tzatziki

Ingredienser

  • 900 g
    kycklinglårfilé
  • 1.3 dl
    olivolja ( 1 dl till marinaden + 2 msk till flatbread)
  • 1 st
    citron
  • 2 msk
    rödvinsvinäger
  • 2 tsk
    honung
  • 2 tsk
    vitlökspulver
  • 1 msk
    oregano
  • 1.5 tsk
    salt (1 tsk till marinaden + 0.5 tsk till flatbread)
  • 1 tsk
    paprikapulver
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 250 g
    vetemjöl
  • 1 tsk
    bakpulver
  • 200 g
    turkisk yoghurt
  • 1 st
    romansalladshuvud
  • 250 g
    babyplommontomater
  • 1 st
    rödlök
  • 1 burk
    tzatziki
  • 150 g
    fetaost
  • 1 kruka
    koriander

Gör så här

  1. Rör ihop 1 dl olivolja, saft från 1 st citron, 2 msk rödvinsvinäger, 2 tsk honung, 2 tsk vitlökspulver, 1 msk oregano, 1 tsk salt, 1 tsk paprikapulver och en nypa svartpeppar till marinaden.

  2. Lägg kyckling i en zip påse eller skål och häll marinaden över. Massera kycklingen i marinaden och låt stå i minst en timme.

  3. Gör en bröddeg genom att blanda ihop 250 g vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 0.5 tsk salt, 200 g turkisk yoghurt och 2 msk olivolja. Knåda tills degen blir slät och låt vila under en kökshandduk.

  4. Grilla kycklingen på antingen en utegrill eller i en grillpanna i ca 10 minuter på varje sida.

  5. Kavla ut brödet och grilla i ett par minuter på varje sida på grillen eller i en panna. 

  6. Toppa brödet med tzatzikisås, strimlad romansallad, tomater, rödlök, grillade kycklingen, fetaost och koriander.

4 portioner