Recept från Aller. Nu blir det vansinnesgott igen! Så kan det gå när man grillar en sallad och toppar den med otrolig caesardressing och smulad halloumi. Perfekt sommarmat.
20 min
DRESSING
CHILIOLJA
1. Skölj salladen och dela i halvor. Tärna brödet, droppa över smör, persilja och timjan, rosta i ugnen 10 min (225 grader).
2. Mosa ihop vitlök och rör i senap. Vispa i hela ägget. Häll i oljan i en fin stråle medan du vispar kraftigt, eller använd mixer. Rör i parmesanosten, dressingen ska bli ganska tjock.
3. Lägg körsbärstomater toppade med olivolja och valfria örter i öppen folie. Massera in salladsbladen som du delat på hälften i rapsolja och grilla någon minut till de fått färg. Blanda ihop chilioljan och pensla på halloumin, lägg sedan på grillen till den blivit gyllene.
4. Blanda salladen med dressingen och servera i djup tallrik, lägg på tomaterna och smula sedan den grillade halloumin över salladen. Toppa med parmesan och krutonger.
4 portioner