Isbergssallad, avokado och rädisor utgör basen i denna grillade sallad. Serveras tillsammans med picklad honungsmelon, grillad citrondressing och toppas med fetaostsmul för trevligt crunch.
30 min
15 Ingredienser
FETAOSTSMUL
GRILLAD CITRONDRESSING
PICKLAD HONUNGSMELON
1. Smula fetaost och blanda med panko, vitlök och tomatpuré. Lägg på en plåt och baka lätt gyllene ca 5–8 minuter i 225°. Låt svalna.
2. Dela avokadon och ta bort skalet, grilla snittytan ca 3 minuter.
3. Kvarta isbergssallad och grilla snabbt ca 1 minut på snittytorna.
4. Grilla rädisorna ca 2–3 minuter.
5. DRESSING: Grilla en delad citron tills den fått mycket färg, pressa juice och blanda med olja, socker, salt och peppar.
6. Picklad honungsmelon: Skala och tärna melonen, blanda samman pickleslagen och häll över melonen.
7. Strössla fetasmulet på de grillade grönsakerna och toppa med dressing.
Sallad Isberg Klass 1
ca: 500g, Spanien
34,95 kr/kg
1 st
Avokado Klass 1
170g, Peru
2 för 29 kr
14,95 kr
3 st
Rädisor i Strut
125g, Nederländerna
9,95 kr
1 st
Fetaost Block 23%
GARANT, 150g
18 kr/st
25,95 kr
1 st
Lök Vit Morado Klass 1
60g, Spanien
2 för 24 kr
13,95 kr
1 st
Citron Eko Klass 1
GARANT EKO, ca120g, Spanien
2 för 16 kr
8,95 kr
2 st
Honungsmelon Klass 1
ca: 1.4kg, Brasilien
32,95 kr/kg
1 st
Panko
SPICEFIELD, 200g
15 kr/st
22,50 kr
Tomatpurè
GARANT, 360g
26,50 kr
Olivolja Classico Extra Virgin
GARANT, 750ml
105,00 kr
Strösocker
GARANT, 2kg
24,95 kr/st
24,95 kr
Äppelcider Vinäger
GARANT EKO, 500ml
40,50 kr
Fint Salt med Jod
JOZO, 600g
16,95 kr