Grillad vegansk smulpaj med vaniljglass

Recept från GarantPaj funkar som dessert eller fika året om, men för att göra den extra somrig slänger vi på den på grillen! Fyllningen går att variera i en oändlighet men vi använder oss av frysta björnbär och en mix med mango, hallon och persika. Ljuvligt gott!

40 min

Grillad vegansk smulpaj med vaniljglass

Ingredienser

  • 225 g
    björnbär
  • 225 g
    bärmix med mango, hallon och persika
  • 1.5 dl
    socker (0.5 dl till fyllningen + 1 dl till smuldegen)
  • 1 tsk
    vaniljsocker
  • 1 msk
    majsstärkelse
  • 0.5 st
    citron, juice och skal

Smuldeg

  • 1.5 dl
    vetemjöl
  • 2 dl
    havregryn
  • 150 g
    mjölkfritt margarin

Tillbehör

  • 1 fp
    vegansk vaniljglass

Gör så här

  1. Gör smuldegen genom att mixa vetemjöl, havregryn och socker i en bunke.

  2. Skär margarin i bitar och blanda ihop degen genom att nypa den med händerna.

  3. Rör ihop frysta bär och frukt  i en annan bunke med socker, vaniljsocker, majsstärkelse, citronjuice och citronskal.

  4. Häll bären i en smord gjutjärnspanna eller aluminiumform. Fördela smuldegen över.

  5. Täck pajen med aluminiumfolie och baka på grillen eller i ugnen på 200°c i ca 25-30 minuter, eller tills smuldegen fått en gyllenbrun färg och bären har börjat bubbla.

  6. Servera med vegansk vaniljglass och njut!

8 portioner