Recept från Garant. Paj funkar som dessert eller fika året om, men för att göra den extra somrig slänger vi på den på grillen! Fyllningen går att variera i en oändlighet men vi använder oss av frysta björnbär och en mix med mango, hallon och persika. Ljuvligt gott!
40 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
84,80 kr
225 g
björnbär
225 g
bärmix med mango, hallon och persika
1.5 dl
socker (0.5 dl till fyllningen + 1 dl till smuldegen)
1 tsk
vaniljsocker
1 msk
majsstärkelse
0.5 st
citron, juice och skal
Smuldeg
1.5 dl
vetemjöl
2 dl
havregryn
150 g
mjölkfritt margarin
Tillbehör
1 fp
vegansk vaniljglass
Allergiinformation
gluten och mjölkprotein
225 g
björnbär
225 g
bärmix med mango, hallon och persika
1.5 dl
socker (0.5 dl till fyllningen + 1 dl till smuldegen)
1 tsk
vaniljsocker
1 msk
majsstärkelse
0.5 st
citron, juice och skal
Smuldeg
1.5 dl
vetemjöl
2 dl
havregryn
150 g
mjölkfritt margarin
Tillbehör
1 fp
vegansk vaniljglass
Allergiinformation
gluten och mjölkprotein
Gör smuldegen genom att mixa vetemjöl, havregryn och socker i en bunke.
Skär margarin i bitar och blanda ihop degen genom att nypa den med händerna.
Rör ihop frysta bär och frukt i en annan bunke med socker, vaniljsocker, majsstärkelse, citronjuice och citronskal.
Häll bären i en smord gjutjärnspanna eller aluminiumform. Fördela smuldegen över.
Täck pajen med aluminiumfolie och baka på grillen eller i ugnen på 200°c i ca 25-30 minuter, eller tills smuldegen fått en gyllenbrun färg och bären har börjat bubbla.
Servera med vegansk vaniljglass och njut!
Köpklart recept för totalt
84,80 kr
Köpklart recept för
84,80 kr