Glasstårta – grundrecept

Grundreceptet på världens enklaste och godaste efterrätt kommer här! Vi pratar såklart om glasstårta. Använd färdig tårtbotten eller kladdkaka, lägg på din favoritglass och toppa den med till exempel choklad, frukt, eller något annat du gillar. Själva monteringen går plättlätt, sedan är det svåra att låta tårtan vänta i frysen några timmar. Fungerar såväl på barnkalaset som på finmiddagen. Vi har gjort två lager glass av olika smaker, men din favorit kombination och antal smaker väljer du helt själv.

Är det någon som ska firas med glasstårta? Välj personens favoritsmaker och toppa med festliga toppings som strössel, grädde, sylt, maräng, chokladsås, godis, färska bär, eller andra favorittoppings. För mycket toppings? Omöjligt!

10 min

2 ingredienser


Köpklart recept för totalt

60,90 kr

Glasstårta – grundrecept
  • 1 st

    tårtbotten, marängbotten eller kladdkaka

  • 2 l

    glass (blanda som du vill, vi har valt två smaker med en liter av vardera smak)

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 1 st

    tårtbotten, marängbotten eller kladdkaka

  • 2 l

    glass (blanda som du vill, vi har valt två smaker med en liter av vardera smak)

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Gör så här

  1. Låt glassen mjukna i kylskåp ca 30 minuter.
  2. Lägg din favoritbotten i en pajform med löstagbar botten ca 23 cm.
  3. Vispa glassen formbar med elvisp. Lägg på första lagret glass och frys en timme.
  4. Ta ut och lägg på nästa lager. Frys minst 4 timmar.
  5. Toppa glasstårtan med exempelvis färska bär och riven vit choklad.

Tips! Glasstårta är en klassiker på barnkalas, men kan även göras lyxig till finsällskapet, till exempel om du strör ut frysta hallon, ringlar bärsås eller smular maräng mellan lagren.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

60,90 kr

Köpklart recept för

60,90 kr