Recept från Garant. Här kommer en otrolig soppa som kan värma dig - en twist på en klassisk spenatsoppa där vi låter vår currypasta och kokosmjölk ta oss till varmare breddgrader. Vi toppar den med de klassiska ägghalvorna, men även ett tamarirostat fröströssel som ger rätten det lilla extra!
30 min
1. Vi börjar med tillbehören, förbered fröströsslet genom att blanda ihop fröna med tamarisojan, häll ut på en bakplåtspappersklädd plåt och baka i ca 7 min 175 °C.
2. Koka äggen enligt din egen preferens på hårdhet.
3. Nu sätter vi igång med soppan! Låt schallotenlöken fräsa i smör i en stor gryta. När löken karamelliserats lite tillsätter du grön currypasta och vitlök och låter fräsa på något lägre värme.
4. Tillsätt buljong, fond, honung, broccoli och spenat. Låt koka upp för att sedan puttra under lock tills broccolin mjuknat. Använd sedan stavmixer för att mixa soppan slät (i grytan).
5. Låt soppan fortsätta puttra på låg värme och tillsätt kokosmjölken. Smaka av med currypasta, kokosmjölk och fond.
6. Häll upp soppan i en skål och toppa med ägghalvor och fröströsslet.
4 portioner