Recept från Garant. Här kommer ett perfekt tilltugg inför middagsbjudningen, krispiga arancinibollar som toppas med ett moln av parmesan. Med vår färdiga risotto eller om du har risotto kvar från kvällen innan kan du med några fåtal ingredienser få en helt ny rätt. Prova du med!
30 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
123,80 kr
2 burk
risotto, valfri smak (eller 600 gram överbliven risotto)
1 dl
Parmigiano Reggiano + extra till servering
1 tsk
salt
3 nypa
svartpeppar
1.5 dl
riven mozzarella
1 dl
vetemjöl
2 st
uppvispade ägg
2 dl
panko eller ströbröd
0.5 kruka
persilja, plockade blad
2 burk
risotto, valfri smak (eller 600 gram överbliven risotto)
1 dl
Parmigiano Reggiano + extra till servering
1 tsk
salt
3 nypa
svartpeppar
1.5 dl
riven mozzarella
1 dl
vetemjöl
2 st
uppvispade ägg
2 dl
panko eller ströbröd
0.5 kruka
persilja, plockade blad
1. Häll över risotton i en skål och rör ner parmesan, salt och svartpeppar.
2. Forma en risottoboll med händerna, platta ut, lägg i ca 0,5 matsked mozzarella och rulla ihop bollen. Därefter rullar du först bollarna i mjöl, sedan ägg och till sist panko eller ströbröd.
3. Hetta upp neutral olja till 170-180 °C. Fritera bollarna i ca 3 minuter på vadera sida och låt därefter rinna av på hushållspapper. Fritera i omgångar vid behov.
4. Servera arancinin med ett generöst moln av parmesan och toppa med lite färsk persilja!
Köpklart recept för totalt
123,80 kr
Köpklart recept för
123,80 kr