Fransmännen har inte bara gett oss crêpes, från Bretagne kommer också galette, som serveras med olika fyllningar. Kan låta svårt, men galette är faktisk lätt!
60 min
11 Ingredienser
PAJDEG
FRUKT OCH BÄR
TILLBEHÖR
1. Värm ugnen till 200 grader hushållsugn, 180 grader varmluft.
2. Frukt och bär: Dela nektarinerna i klyftor. Skär rabarbern i tunna skivor.
3. Paj: Arbeta snabbt ihop ingredienserna, förutom vattnet, till degen för hand eller i en matberedare. Tillsätt vattnet om degen är för torr. Obs! Överarbeta inte degen.
4. Kavla ut pajdegen mellan två bakplåtspapper till en oval form. (Om degen är för mjuk kan den ställas i kylskåpet en stund).
5. Ta bort det övre papperet och fördela nektariner, rabarber och hallon över degen, men lämna en kant, ca 8 cm, runtom. Vik upp kanten runt pajen.
6. Vispa ägget lätt och pensla kanten. Strö socker över frukten.
7. Grädda i 30–40 minuter. Täck pajen med lite folie om degen börjar få för mycket färg. Servera ljummen eller kall – med glass eller vaniljsås.
Tips! Nektariner är i säsong i Medelhavsländerna i juli/augusti.
Vetemjöl
GARANT, 2kg
17,95 kr/st
17,95 kr
1 st
Smör Normalsaltat 82%
SVENSKT SMÖR, 500g
72,95 kr
1 st
Nektarin Klass 1
ca: 180g, Turkiet
44,95 kr/kg
Denna vara är tillfälligt slut.
Rabarber
Sverige
54,95 kr/kg
Denna vara är tillfälligt slut.
Hallon Frysta
GARANT, 225g
2 för 45 kr
24,95 kr
1 st
Ägg 6p Frigående Inomhus Medium
GARANT, 6p
20,95 kr
1 st
Vanilj Gräddglass
SIA GLASS, 0,5l
19,95 kr
1 st
Strösocker Påse
GARANT, 750g
21,95 kr
Fint Salt med Jod
JOZO, 600g
16,95 kr