Fyllda paprikor

Den som inte testat att laga fyllda paprikor bör göra det bums, det är ju en både smarrig och färgglad rätt. Paprikorna vill vara i ugnen totalt ca 30 min på 225 grader så blir de lagom mjuka.

Vi har lagat klassiska fyllda paprikor med blandfärs, men du kan även laga dem med nötfärs om du vill. För en Medelhavsinspirerad twist, ha i lite hackade oliver i smeten och toppa med smulad fetaost. Till tacokvällen, blanda färsen med tacokrydda, majs och bönor. För att göra vegetariska fyllda paprikor, kan du fylla dem med en blandning av quinoa eller bönor med grönsaker, eller ersätta färsen med vegofärs. Lycka till!

30 min

14 ingredienser


Köpklart recept för totalt

259,71 kr

Fyllda paprikor
  • 4 st

    paprikor i olika/valfri färg

  • 4 msk

    olivolja

  • 1 st

    hackad gul lök

  • 2 st

    hackade vitlöksklyftor

  • 1 st

    grovriven stor morot

  • 500 g

    blandfärs

  • 1 tsk

    salt

  • 1 krm

    svartpeppar

  • 3 msk

    tomatpuré

  • 1.5 dl

    rödvin

  • 1 fp

    passerade tomater (400 g)

  • 2 msk

    finhackad persilja

  • 1 dl

    riven mozzarellaost

  • 1 dl

    riven parmesanost

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 4 st

    paprikor i olika/valfri färg

  • 4 msk

    olivolja

  • 1 st

    hackad gul lök

  • 2 st

    hackade vitlöksklyftor

  • 1 st

    grovriven stor morot

  • 500 g

    blandfärs

  • 1 tsk

    salt

  • 1 krm

    svartpeppar

  • 3 msk

    tomatpuré

  • 1.5 dl

    rödvin

  • 1 fp

    passerade tomater (400 g)

  • 2 msk

    finhackad persilja

  • 1 dl

    riven mozzarellaost

  • 1 dl

    riven parmesanost

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj paprikorna. Skär toppen av dem så att du får lock (med skaftet kvar). Kärna ur paprikorna. Lägg halvorna och locken i en långpanna med bakpapper. Pensla med 2 msk olja.
  3. Baka i nedre delen av ugnen ca 20 min, ta ut locken efter ca 15 min. Låt svalna lite.
  4. Stek färsen i 2 msk olja, salta och peppra.
  5. Tillsätt lök och vitlök och stek vidare ett par minuter, rör ner moroten.
  6. Tillsätt tomatpuré, vin och passerade tomater. Låt allt koka samman på medelvärme. Rör ner persiljan.
  7. Fördela köttfärsröran i paprikorna. Toppa med mozzarella- och parmesanost. Gratinera i ugn ca 10 min, tills allt fått fin, gyllene färg.

Tips: Du kan egentligen fylla dina paprikor med vad du vill, och dessutom servera med vad du vill. Servera dina fyllda paprikor till exempel med kokt ris, bulgur, quinoa, potatis, ugnsbakade grönsaker, eller en fräsch sallad.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

259,71 kr

Köpklart recept för

259,71 kr