Den som inte testat att laga fyllda paprikor bör göra det bums, det är ju en både smarrig och färgglad rätt. Paprikorna vill vara i ugnen totalt ca 30 min på 225 grader så blir de lagom mjuka.
Vi har lagat klassiska fyllda paprikor med blandfärs, men du kan även laga dem med nötfärs om du vill. För en Medelhavsinspirerad twist, ha i lite hackade oliver i smeten och toppa med smulad fetaost. Till tacokvällen, blanda färsen med tacokrydda, majs och bönor. För att göra vegetariska fyllda paprikor, kan du fylla dem med en blandning av quinoa eller bönor med grönsaker, eller ersätta färsen med vegofärs. Lycka till!
30 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
259,71 kr
4 st
paprikor i olika/valfri färg
4 msk
olivolja
1 st
hackad gul lök
2 st
hackade vitlöksklyftor
1 st
grovriven stor morot
500 g
blandfärs
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
3 msk
tomatpuré
1.5 dl
rödvin
1 fp
passerade tomater (400 g)
2 msk
finhackad persilja
1 dl
riven mozzarellaost
1 dl
riven parmesanost
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
4 st
paprikor i olika/valfri färg
4 msk
olivolja
1 st
hackad gul lök
2 st
hackade vitlöksklyftor
1 st
grovriven stor morot
500 g
blandfärs
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
3 msk
tomatpuré
1.5 dl
rödvin
1 fp
passerade tomater (400 g)
2 msk
finhackad persilja
1 dl
riven mozzarellaost
1 dl
riven parmesanost
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
Tips: Du kan egentligen fylla dina paprikor med vad du vill, och dessutom servera med vad du vill. Servera dina fyllda paprikor till exempel med kokt ris, bulgur, quinoa, potatis, ugnsbakade grönsaker, eller en fräsch sallad.
Köpklart recept för totalt
259,71 kr
Köpklart recept för
259,71 kr