Recept från Garant. Inled helgen med nybakta frukostfrallor. Frallorna kan kalljäsas över natten eller i rumstemperatur i timmar. Perfekt att servera med smör, ost och marmelad!
180 min
Topping
1. Smula ner jäst i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen har lösts upp.
2. Tillsätt olivolja, honung och salt och rör om.
3. Häll i vetemjöl och arbeta ihop till en deg. Börja med 600 gram och tillsätt eventuellt mer efter behov. Degen ska vara klibbig, men inte för blöt.
4. Täck degen med plastfolie och låt jäsa i kylen över natten eller i rumstemperatur i 2 timmar.
5. Värm ugnen till 225 °c.
6. Lägg upp degen på ett mjölat bord och dela den i 8 bitar.
7. Knåda lite lätt och forma dem till bullar med händerna.
8. Vänd bullarna i mjöl och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.
9. Pensla med mjölk eller ägg och toppa med frön.
10. Grädda i ugnen i ca 10 minuter eller tills frallorna fått fin färg.
11. Servera med smör, ost och marmelad.
8 portioner