Frozen cheesecake

Smartaste efterrätten när du ska bjuda på middag? Cheesecake! Du gör den i förväg, fryser in den och tar sedan fram efterrätten innan servering. Den kräver några skålar, men svårt är det då inte.

Här kommer ett grundrecept på frozen cheesecake som du sedan kan toppa med vad du vill. Till exempel mer smulade digestivekex, färska bär eller lite fräsch mynta. Du kan till och med anpassa din frozen cheesecake efter säsong eller högtid, till exempel med smulade pepparkakor till jul, små påskägg till påsk eller strössel och annat festligt till nyårsdesserten!

 

30 min

7 ingredienser


Köpklart recept för totalt

179,70 kr

Frozen cheesecake
  • 15 st

    digestivekex

  • 75 g

    smält smör

  • 3 st

    ägg

  • 1.5 dl

    socker

  • 1 krm

    vaniljpulver

  • 400 g

    färskost

  • 2 dl

    vispgrädde

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 15 st

    digestivekex

  • 75 g

    smält smör

  • 3 st

    ägg

  • 1.5 dl

    socker

  • 1 krm

    vaniljpulver

  • 400 g

    färskost

  • 2 dl

    vispgrädde

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Gör så här

  1. Mixa digestive med smält smör.
  2. Tryck ut ett bakplåtspapper i botten av en pajform ca 24 cm diameter. Tryck ut digestiveblandningen över botten.
  3. Dela äggen i gulor och vitor.
  4. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt i en bunke, vispa ner färskosten.
  5. Vispa grädden löst och vispa vitorna till hårt skum.
  6. Vänd ner grädden i smeten och sist äggvitorna. Blanda till en jämn smet.
  7. Häll smeten i formen. Låt stå i frysen minst 4 timmar.

Du kan laga frozen cheesecake flera dagar innan du planerar att servera den. Ta bara ut din frozen cheesecake ca 15 minuter innan servering så den hinner tina lite, eller längre beroende på önskad konsistens. 



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

179,70 kr

Köpklart recept för

179,70 kr