Friterade oliver

Recept från Garant. Det godaste snackset att bjuda på! Krispiga gordal oliver med heta jalapenos som passar utmärkt att pressa citron över och doppa i krämig aioli. Enkelt och farligt gott!

30 min

Friterade oliver

Ingredienser

  • 2 burk
    oliver med jalapeno
  • 2 dl
    vetemjöl
  • 2 st
    ägg, uppvispade
  • 3 dl
    panko
  • 1 l
    frityrolja
  • 1 kruka
    persilja
  • 1 st
    citron
  • 220 ml
    aioli

Gör så här

  1. Ta fram tre skålar. Häll vetemjöl i den ena, panko i den andra och vispa ägg i den tredje.

  2. Häll av lagen från oliverna och doppa de i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko.

  3. Värm upp frityrolja i en kastrull tills den når 180 grader.

  4. Fritera cirka åtta oliver i taget tills de får en gyllenbrun färg. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper och fritera resten i omgångar. Låt svalna lite innan servering.

  5. Toppa oliverna med hackad bladpersilja och citronjuice. Servera med aioli som ett gott snacks medan du tänder grillen.

4 portioner