Recept från Garant. Det godaste snackset att bjuda på! Krispiga gordal oliver med heta jalapenos som passar utmärkt att pressa citron över och doppa i krämig aioli. Enkelt och farligt gott!
30 min
8 ingredienser
Köpklart recept för totalt
270,20 kr
2 burk
oliver med jalapeno
2 dl
vetemjöl
2 st
ägg, uppvispade
3 dl
panko
1 l
frityrolja
1 kruka
persilja
1 st
citron
220 ml
aioli
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
2 burk
oliver med jalapeno
2 dl
vetemjöl
2 st
ägg, uppvispade
3 dl
panko
1 l
frityrolja
1 kruka
persilja
1 st
citron
220 ml
aioli
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Ta fram tre skålar. Häll vetemjöl i den ena, panko i den andra och vispa ägg i den tredje.
Häll av lagen från oliverna och doppa de i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko.
Värm upp frityrolja i en kastrull tills den når 180 grader.
Fritera cirka åtta oliver i taget tills de får en gyllenbrun färg. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper och fritera resten i omgångar. Låt svalna lite innan servering.
Toppa oliverna med hackad bladpersilja och citronjuice. Servera med aioli som ett gott snacks medan du tänder grillen.
Köpklart recept för totalt
270,20 kr
Köpklart recept för
270,20 kr