Fläskpannkaka – grundrecept

Tänk dig en ugnspannkaka fast med knaprigt fläsk eller bacon som ger en härlig sälta, då har du en fläskpannkaka! Grundreceptet hittar du här. Och glöm för sjutton inte lingonsylten!

Fläskpannkaka – grundrecept

45 min

6 Ingredienser

Ingredienser (4 port)

  • 4 dl
    vetemjöl
  • 1 tsk
    salt
  • 8 dl
    mjölk
  • 4 st
    ägg
  • 300 g
    bacon
  • 1 dl
    lingon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda mjöl och salt i en bunke.
  3. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
  4. Tillsätt sedan resterande mjölk och äggen, vispa smeten slät.
  5. Tärna eller strimla fläsket och fördela i en ugnsform ca 30x40 cm. Ugnsbaka till krispigt ca 10 minuter.
  6. Häll på pannkakssmeten och grädda i ca 30 minuter.
  7. Servera med lingonsylt.

Vi föreslår dessa varor

Vetemjöl 2kg Garant

Vetemjöl

GARANT, 2kg

17,95 kr/st

17,95 kr

1 st

Mjölk 3% 1l Garant

Mjölk 3%

GARANT, 1l

15,50 kr

1 st

Ägg 6p Frigående Inomhus Medium 6p Garant

Ägg 6p Frigående Inomhus Medium

GARANT, 6p

20,95 kr

1 st

Bacon Rökt & Skivat 140g Garant

Bacon Rökt & Skivat

GARANT, 140g

2 för 29 kr

15,95 kr

3 st

Rårörda Lingon Ekologiska 400g Björnekulla

Rårörda Lingon Ekologiska

BJÖRNEKULLA, 400g

41,95 kr

1 st

Varor du kan ha hemma

Fint Salt med Jod 600g Jozo

Fint Salt med Jod

JOZO, 600g

16,95 kr