Fattiga riddarvåfflor

Recept från Garant. Våfflor är gott, fattiga riddare är gott och en kombination blir ju såklart supergott! Blanda ihop en våffelsmet, doppa brioche, grädda och toppa. Perfekta att fira våffeldagen med, eller bara för att lyxa till vilken brunch, lunch eller mellis som helst!

25 min

Fattiga riddarvåfflor

Ingredienser

  • 50 g
    smör
  • 2 dl
    mellanmjölk
  • 1 st
    ägg
  • 2.5 dl
    vispgrädde (1.5 dl till smet + 1 dl lättvispad till servering)
  • 1 tsk
    bakpulver
  • 0.5 tsk
    salt
  • 1 msk
    neutral olja till gräddning
  • 6 skivor
    brioche
  • 4 msk
    hjortronsylt (efter smak)
  • 1 tsk
    vaniljsocker
  • 1 tsk
    hel kardemumma, mortlad

Gör så här

  1. Vispa ihop smör, mjölk och ägg.

  2. I en separat skål blandar du ihop vetemjöl, bakpulver och salt.

  3. Rör sedan ned de torra ingredienserna med de blöta.

  4. Pensla våffeljärnet med neutral olja och hetta upp.

  5. Doppa briocheskivorna lätt i smeten så att de är täckta på vardera sida. Grädda i ca 1-2 minuter per sida.

  6. Klicka på lättvispad grädde och hjortronsylt. Pudra över vaniljsocker, mortlad kardemumma och servera!

4 portioner