Clementinsill med purjo och rosépeppar

Åh, det här är så gott och så vackert! Sill som smakar nytt – men ändå klassiskt – med clementin och rosépeppar. Borde få den mest inbitne jultraditionalist på knä. 

Clementinsill med purjo och rosépeppar

25 min

7 Ingredienser

Ingredienser (4 port)

  • 4 st
    urvattnade sillfilé
  • 0.5 dl
    ättika
  • 1 dl
    socker
  • 4 st
    kryddnejlikor
  • 1 msk
    rosépeppar (hel)
  • 1 st
    purjolök, ca 15 cm strimlad
  • 1 st
    clementin, 3 msk juice + strimlat skal

Gör så här

1. Blanda vatten, socker och ättika i en bunke och rör till sockret löst sig. 
2. Tillsätt rosépeppar, kryddnejlikor, purjolök, clementinskal och jucie. 
3. Skär sillfiléerna i mindre bitar och lägg ner i bunken. Vänd runt lite och lägg sedan över dem i en glasburk med tättslutande lock. Låt stå minst ett dygn innan servering. 

Vi föreslår dessa varor

Din Egen Sill Hela Filéer 420/210g Garant

Din Egen Sill Hela Filéer

GARANT, 420/210g

36,95 kr

1 st

Nejlikor Hela Påse 35g Eldorado

Nejlikor Hela Påse

ELDORADO, 35g

2 för 30 kr

19,95 kr

1 st

Rosépeppar Hel Burk 21g Santa Maria

Rosépeppar Hel Burk

SANTA MARIA, 21g

15 kr/st

29,95 kr

1 st

Purjolök Klass 1 ca: 360g

Purjolök Klass 1

ca: 360g, Nederländerna

34,95 kr/kg

1 st

Clementiner Klass 1 ca: 115g

Clementiner Klass 1

ca: 115g, Spanien

39,95 kr/kg

1 st

Varor du kan ha hemma

Ättikssprit 12% 500ml Winborgs

Ättikssprit 12%

WINBORGS, 500ml

Denna vara är tillfälligt slut. 

Strösocker 2kg Garant

Strösocker

GARANT, 2kg

24,95 kr/st

24,95 kr