Åh, det här är så gott och så vackert! Sill som smakar nytt – men ändå klassiskt – med clementin och rosépeppar. Borde få den mest inbitne jultraditionalist på knä.
25 min
7 Ingredienser
1. Blanda vatten, socker och ättika i en bunke och rör till sockret löst sig.
2. Tillsätt rosépeppar, kryddnejlikor, purjolök, clementinskal och jucie.
3. Skär sillfiléerna i mindre bitar och lägg ner i bunken. Vänd runt lite och lägg sedan över dem i en glasburk med tättslutande lock. Låt stå minst ett dygn innan servering.
Din Egen Sill Hela Filéer
GARANT, 420/210g
36,95 kr
1 st
Nejlikor Hela Påse
ELDORADO, 35g
2 för 30 kr
19,95 kr
1 st
Rosépeppar Hel Burk
SANTA MARIA, 21g
15 kr/st
29,95 kr
1 st
Purjolök Klass 1
ca: 360g, Nederländerna
34,95 kr/kg
1 st
Clementiner Klass 1
ca: 115g, Spanien
39,95 kr/kg
1 st
Ättikssprit 12%
WINBORGS, 500ml
Denna vara är tillfälligt slut.
Strösocker
GARANT, 2kg
24,95 kr/st
24,95 kr