Chopped bagel med äggsallad, avokado, lök och kapris

Recept från Garant. Har du sett den virala chopped bageln? Konceptet är enkelt- ta allt du gillar, lägg på en skärbräda och finhacka. Vi gör vår variant med en krämig äggsallad med avokado, lök och kapris. Perfekt som en matig brunch eller lunch!

15 min

Chopped bagel med äggsallad, avokado, lök och kapris

Ingredienser

  • 2 st
    bagel

Äggsallad

  • 1 st
    avokado
  • 4 st
    ägg, kokta
  • 1 msk
    majonnäs
  • 1 msk
    turkisk yoghurt
  • 1 tsk
    dijonsenap
  • 1 msk
    kapris
  • 0.5 st
    rödlök
  • 1 msk
    gräslök
  • 1 msk
    bladpersilja
  • 1 st
    citron (valfri mängd citronjuice i äggsalladen + rivet citronskal till toppingen)
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

Topping

  • 2 knippe
    ärtskott (eller sallad)

Gör så här

  1. Koka ägg enligt din preferens. 

  2. Rosta bagels på 200 grader i ugnen i ca 5 minuter tills de blir lite krispiga.

  3. Lägg alla ingredienser till salladen på en skärbräda och hacka med en kniv tills konsistensen blir en krämig äggsallad.

  4. Bre äggsalladen på bageln och toppa med rivet citronskal samt ärtskott eller sallad.

2 portioner