Dags att förnya fredagsmyset? Hoppa över tacofärsen och bjud i stället på långkokt och supergod chili av högrev till tortillan! Receptet på chiligrytan innehåller en spännande blandning av kakao och böner, perfekt för att dryga ut. Bryt av med en sval avokadosallad, ett tips är att göra en dubbel sats och frys in till nästa texmex-kväll!
140 min
TILLBEHÖR
1. Bryn köttet i olja i en stor gryta.
2. Tillsätt lök, vitlök, chili och bacon och bryn ytterligare några minuter.
3. Tillsätt tomatpuré, kakao, kryddor och häll på vinet.
4. Låt sjuda under lock 1,5 timme.
5. Ta bort locket och koka ihop grytan ytterligare minst 30 minuter, tills köttet är helt sönderkokt och mört.
6. Späd eventuellt med lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
7. Vänd ner bönor och strö över persilja.
8. AVOKADOSALLAD:
9. Tärna avokadon, och blanda den med lite olivolja, salt, pepapr och skivad chili. Garnera med lite persilja om du vill.
10. Servera grytan med tortillabröd, nachos, gräddfil, jalapeño och avokadosalladen!
5 portioner