Laga en klassisk ceasarsallad som tillbehör till huvudrätten eller servera som huvudrätt med grillad kyckling och stekt bacon. Caesarsallad består egentligen bara av salladsblad, parmesanost och kroutonger – det är dressingen som gör den! Här får du ett grundrecept på hur du gör caesardressing och kroutonger från grunden, men det finns ju flera enkla sätt att göra det enkelt för sig med färdig caesardressing och köpta kroutonger.
Sardeller tillför en härlig sälta till caesardressing, men för att göra caesardressingen vegetarisk kan du ersätta sardellerna med kapris.
20 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
168,25 kr
2 st
romansalladshuvuden, skuren och tvättad
2 skivor
gott lantbröd
1 msk
olivolja
1 krm
salt
1 krm
svartpeppar
DRESSING
2 st
vitlöksklyftor, krossade
2 st
sardeller, mosade
1 msk
dijonsenap
1 st
ägg
1.5 dl
olivolja
1 dl
parmesanost, riven
1 krm
svartpeppar
2 st
romansalladshuvuden, skuren och tvättad
2 skivor
gott lantbröd
1 msk
olivolja
1 krm
salt
1 krm
svartpeppar
DRESSING
2 st
vitlöksklyftor, krossade
2 st
sardeller, mosade
1 msk
dijonsenap
1 st
ägg
1.5 dl
olivolja
1 dl
parmesanost, riven
1 krm
svartpeppar
1. Sätt ugnen på 225°. Skölj salladen, låt rinna av väl och strimla. Tärna brödet, droppa över olivolja, salta och peppra och rosta i ugnen 10 min.
2. Mosa ihop vitlök och sardeller. Rör i senap. Vispa i hela ägget. Häll i oljan i en fin stråle medan du vispar kraftigt, eller använd mixer. Dressingen ska bli ganska tjock. Rör i parmesanosten och peppra ordentligt.
3. Blanda salladen med dressingen och servera i djup tallrik, riv lite parmesan över och lägg på krutongerna.
Tips! För en lite matigare caesarsallad servera den med grillad, stekt eller ugnsbakad kyckling och knaperstekt bacon.
Köpklart recept för totalt
168,25 kr
Köpklart recept för
168,25 kr