Recept från Garant. Fräsch brysselkålsallad med apelsin- och dijondressing, toppad med knapriga och rostade valnötter. En grön rätt som imponerar till julbordet! Lätt att fixa, svår att inte älska!
30 min
Apelsin- och dijondressing
Sätt ugnen på 200°c.
Trimma bort de yttersta bladen på brysselkålen och skär av roten. Dela kålen på mitten. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20–25 minuter, eller tills brysselkålen är gyllene och lätt krispig på utsidan. Vänd brysselkålen efter halva tiden.
Blanda olivolja, dijonsenap, honung, apelsinsaft, zest och äppelcidervinäger i en liten skål. Smaka av med salt och peppar. Rör om tills dressingen är jämn och krämig.
Grovhacka valnötterna, rosta dem i en panna och ställ åt sidan.
Lägg den rostade brysselkålen i en stor skål eller på ett serveringsfat. Ringla över dressingen och blanda försiktigt så att all brysselkål täcks. Toppa med de rostade valnötterna och servera.
4 portioner