Recept från Garant. Fräsch brysselkålsallad med apelsin- och dijondressing, toppad med knapriga och rostade valnötter. En grön rätt som imponerar till julbordet! Lätt att fixa, svår att inte älska!
30 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
137,81 kr
500 g
brysselkål
1 dl
valnötter, grovhackade och rostade
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Apelsin- och dijondressing
2 msk
olivolja
1 msk
dijonsenap
1 msk
honung
1 st
apelsin, zest och saft
1 tsk
äppelcidervinäger
Allergiinformation
nötter
500 g
brysselkål
1 dl
valnötter, grovhackade och rostade
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Apelsin- och dijondressing
2 msk
olivolja
1 msk
dijonsenap
1 msk
honung
1 st
apelsin, zest och saft
1 tsk
äppelcidervinäger
Allergiinformation
nötter
Sätt ugnen på 200°c.
Trimma bort de yttersta bladen på brysselkålen och skär av roten. Dela kålen på mitten. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20–25 minuter, eller tills brysselkålen är gyllene och lätt krispig på utsidan. Vänd brysselkålen efter halva tiden.
Blanda olivolja, dijonsenap, honung, apelsinsaft, zest och äppelcidervinäger i en liten skål. Smaka av med salt och peppar. Rör om tills dressingen är jämn och krämig.
Grovhacka valnötterna, rosta dem i en panna och ställ åt sidan.
Lägg den rostade brysselkålen i en stor skål eller på ett serveringsfat. Ringla över dressingen och blanda försiktigt så att all brysselkål täcks. Toppa med de rostade valnötterna och servera.
Köpklart recept för totalt
137,81 kr
Köpklart recept för
137,81 kr