Brysselkålssallad med apelsin- och dijondressing

Recept från GarantFräsch brysselkålsallad med apelsin- och dijondressing, toppad med knapriga och rostade valnötter. En grön rätt som imponerar till julbordet! Lätt att fixa, svår att inte älska!

30 min

Brysselkålssallad med apelsin- och dijondressing

Ingredienser

  • 500 g
    brysselkål
  • 1 dl
    valnötter, grovhackade och rostade
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Apelsin- och dijondressing

  • 2 msk
    olivolja
  • 1 msk
    dijonsenap
  • 1 msk
    honung
  • 1 st
    apelsin, zest och saft
  • 1 tsk
    äppelcidervinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°c.

  2. Trimma bort de yttersta bladen på brysselkålen och skär av roten. Dela kålen på mitten. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.

  3. Rosta i ugnen i 20–25 minuter, eller tills brysselkålen är gyllene och lätt krispig på utsidan. Vänd brysselkålen efter halva tiden.

  4. Blanda olivolja, dijonsenap, honung, apelsinsaft, zest och äppelcidervinäger i en liten skål. Smaka av med salt och peppar. Rör om tills dressingen är jämn och krämig.

  5. Grovhacka valnötterna, rosta dem i en panna och ställ åt sidan.

  6. Lägg den rostade brysselkålen i en stor skål eller på ett serveringsfat. Ringla över dressingen och blanda försiktigt så att all brysselkål täcks. Toppa med de rostade valnötterna och servera.

4 portioner