Brysselkålssallad med apelsin- och dijondressing

Recept från GarantFräsch brysselkålsallad med apelsin- och dijondressing, toppad med knapriga och rostade valnötter. En grön rätt som imponerar till julbordet! Lätt att fixa, svår att inte älska!

30 min

9 ingredienser


Köpklart recept för totalt

137,81 kr

Brysselkålssallad med apelsin- och dijondressing
  • 500 g

    brysselkål

  • 1 dl

    valnötter, grovhackade och rostade

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Apelsin- och dijondressing

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 msk

    dijonsenap

  • 1 msk

    honung

  • 1 st

    apelsin, zest och saft

  • 1 tsk

    äppelcidervinäger

Allergiinformation

nötter

Ingredienser

  • 500 g

    brysselkål

  • 1 dl

    valnötter, grovhackade och rostade

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Apelsin- och dijondressing

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 msk

    dijonsenap

  • 1 msk

    honung

  • 1 st

    apelsin, zest och saft

  • 1 tsk

    äppelcidervinäger

Allergiinformation

nötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°c.

  2. Trimma bort de yttersta bladen på brysselkålen och skär av roten. Dela kålen på mitten. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.

  3. Rosta i ugnen i 20–25 minuter, eller tills brysselkålen är gyllene och lätt krispig på utsidan. Vänd brysselkålen efter halva tiden.

  4. Blanda olivolja, dijonsenap, honung, apelsinsaft, zest och äppelcidervinäger i en liten skål. Smaka av med salt och peppar. Rör om tills dressingen är jämn och krämig.

  5. Grovhacka valnötterna, rosta dem i en panna och ställ åt sidan.

  6. Lägg den rostade brysselkålen i en stor skål eller på ett serveringsfat. Ringla över dressingen och blanda försiktigt så att all brysselkål täcks. Toppa med de rostade valnötterna och servera.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

137,81 kr

Köpklart recept för

137,81 kr