Brynt kavring med ädelostkräm och rostade vindruvor

När vindruvorna rostas i ugnen blir de magiskt söta, djupa och goda i smaken! Passar perfekt tillsammans med sältan i ädelosten.

45 min

Brynt kavring med ädelostkräm och rostade vindruvor

Ingredienser

  • 4 skivor
    kavring
  • 2 msk
    smör
  • 140 g
    ädelost
  • 100 g
    färskost
  • 200 g
    blå vindruvor (eller röda)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj vindruvorna och låt rinna av ordentligt. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla över olivolja. Rosta i mitten av ugnen ca 20–30 minuter. Ta ut och låt svalna.

2. Skär kavringen i skivor, sedan i lagom stora rutor. Stek dem gyllene i smör i en stekpanna.

3. Mosa samman ädelost med färskost och klicka ut på kavringen. Toppa med de rostade vindruvorna.

16 portioner