Vill du laga lasagne, gratäng eller stuvade makaroner? Då är det toppen att kunna göra en béchamelsås, så vi har plockat fram ett bra grundrecept! Du gör den enkelt på smör, mjölk och mjöl. Béchamel smakar även utmärkt med lax eller gör en krämig bas till pastasåsen.
Béchamelsås innebär mycket vispande. När du tillsätter mjölet och mjölken, vispa snabbt för att undvika klumpar. Béchamelsåsen måste även röras hela tiden när den kokar upp, annars bränner den sig lätt i botten av kastrullen. Skynda inte, låt såsen tjockna långsamt.
10 min
6 ingredienser
Köpklart recept för totalt
88,45 kr
5 dl
mjölk
50 g
smör
3 msk
vetemjöl
0.5 tsk
salt
1 nypa
svartpeppar (eller vitpeppar)
1 nypa
malen muskotnöt
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
5 dl
mjölk
50 g
smör
3 msk
vetemjöl
0.5 tsk
salt
1 nypa
svartpeppar (eller vitpeppar)
1 nypa
malen muskotnöt
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
Tips! Fick du sås över? Om du inte slickade i dig resterna av béchamelsåsen (helt förståeligt), så kan du spara béchamelsås i kylskåpet i 3–4 dagar. Se bara till att låta såsen svalna helt, lägg den i en lufttät behållare med lock, och förvara béchamelsåsen i kylskåpet. Bäst blir den när du värmer den igen på spisen på låg värme under omrörning.
Köpklart recept för totalt
88,45 kr
Köpklart recept för
88,45 kr