Recept från Garant. Har du testat kombon med kanel och banan? En utmärkt kombo som kommer bli en ny favorit! Vi toppar den saftiga banankakan med en oemotståndlig brynt smör-och kanelglaze. Perfekt att bjuda på, om det finns något kvar såklart!
90 min
1. Sätt ugnen på 175 °C.
2. Blanda ihop mjöl, bakpulver, salt och kanel i en mindre skål.
3. I en större skål blandar du ihop smör och strö- samt rörsocker med en handvisp. Tillsätt sedan ägg, yoghurt och banan och blanda ytterligare.
4. Vänd försiktigt ned de torra ingredienserna i de blöta med hjälp av en slickepott, en tredjedel i taget.
5. Täck en brödform (ca 1,5 l) med bakplåtspapper och häll i smeten så att den fördelas jämnt. Baka i ca en timme, eller tills att du kan sticka ned en sticka i brödet utan att den blir kladdig.
6. Medan brödet bakas förbereder vi glazen.
7. Smält smöret i en liten kastrull på hög värme, börja sedan vispa tills att det intensiva fräsande ljudet börjar lugna sig och en nötig doft fyller ditt kök. Häll över smöret i en skål så att det inte bränns och låt svalna.
8. Blanda smör, florsocker, kanel och mjölk med hjälp av en stavmixer. Justera tjockleken genom att tillsätta mer mjölk eller florsocker.
9. Häll glazen över bananbrödet och sprinkla över pärlsocker.
1 portioner