Saffranspasta med clementin- och fänkålssallad

Toppa pastan med en sallad! Låter udda, smakar som en dröm. Och inget passar väl bättre i midvintermörkret än en pasta som lyser solgul och smakar både citrus och krispig fänkål? Näpp!

30 min

Saffranspasta med clementin- och fänkålssallad

Ingredienser

  • 4 st
    vitlöksklyftor
  • 3 msk
    olivolja
  • 1 pk
    saffran
  • 2 dl
    crème fraiche
  • 400 g
    pappardelle
  • 2 st
    clementiner
  • 1 st
    fänkål
  • 2 tsk
    vinäger
  • 1 dl
    riven parmesan
  • 1 kruka
    persilja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

Gör så här

1. Finhacka vitlöken och stek den på låg värme i 2 msk olja tillsammans med saffran och lite salt. Blanda ner crème fraiche och låt stå på låg värme.

2. Koka pappardellen al dente.

3. Skala under tiden clementinerna och skär i tunna halvmånar. Hyvla fänkålen tunt, gärna med mandolin. Plocka bladen från persiljan, hacka om den är grov. Blanda vinäger med 1 msk olivolja och en nypa salt. Vänd runt fänkål, clementin och persilja i dressingen.

4. Blanda ner pastan i såsen tillsammans med parmesan, smaka av med salt och peppar. Lägg upp i skålar och toppa med salladen.

4 portioner