Toppa pastan med en sallad! Låter udda, smakar som en dröm. Och inget passar väl bättre i midvintermörkret än en pasta som lyser solgul och smakar både citrus och krispig fänkål? Näpp!
30 min
1. Finhacka vitlöken och stek den på låg värme i 2 msk olja tillsammans med saffran och lite salt. Blanda ner crème fraiche och låt stå på låg värme.
2. Koka pappardellen al dente.
3. Skala under tiden clementinerna och skär i tunna halvmånar. Hyvla fänkålen tunt, gärna med mandolin. Plocka bladen från persiljan, hacka om den är grov. Blanda vinäger med 1 msk olivolja och en nypa salt. Vänd runt fänkål, clementin och persilja i dressingen.
4. Blanda ner pastan i såsen tillsammans med parmesan, smaka av med salt och peppar. Lägg upp i skålar och toppa med salladen.
4 portioner