Spaghetti frittata

Pasta möter omelett och resultatet blir både gott, enkelt och något som gör hela familjen glad! Receptet från Zeina Mourtada.

30 min

Spaghetti frittata

Ingredienser

  • 350 g
    spaghetti
  • 3 msk
    olivolja (samt till stekning)
  • 250 g
    färska champinjoner, skivade
  • 100 g
    tärnat stekt bacon, salami eller annan chark
  • 1 kruka
    grovhackad basilika (samt till servering)
  • 5 st
    ägg
  • 1 dl
    riven parmesanost
  • 2 st
    mozzarella (à 125 g)
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

TOPPING

  • 1 dl
    riven parmesanost
  • 1 knippe
    basilikablad

Gör så här

1. Koka spaghettin al dente och häll av vattnet.

2. Stek champinjonerna gyllene i en torr stekpanna på hög värme tills de slutar vätska sig. Lägg i en klick smör på slutet, krydda med salt och peppar.

3. Blanda ihop spaghetti, champinjoner, chark (kan uteslutas för en vegetarisk variant) och basilika i en stor skål.

4. Vispa ihop ägg, parmesan, salt och peppar.

5. Värm upp olja i en stekpanna, lägg hälften av spaghettin i stekpannan. Bryt mozzarella i bitar och lägg över pastan. Lägg resterande pasta över, häll äggsmeten jämnt över.

6. Lägg ett lock på stekpannan och låt frittatan steka under lock på medelvärme tills undersidan stelnar, ca 10 min.

7. Skaka stekpannan så frittatan lossnar. Ta av locket och håll istället en tallrik mot stekpannan och vänd frittatan upp och ner på tallriken. Låt sedan frittatan glida ner i stekpannan igen och stek utan lock i ca 5-6 min. Lägg upp på ett fat och servera.

8. Toppa med nyriven parmesan och basilikablad.

4 portioner