Batata Harra är ett perfekt tillbehör till allting grillat, och sköter sig själv i ugnen medan du pillar med resten av middagen. Zeina Mourtada står bakom denna vardagsräddare.
40 min
1. Dela potatisarna i halvor. Lägg dem i en gryta, täck med vatten, tillsätt 1 tsk salt och koka upp. Låt koka tills de mjuknar, ca 10-12 min. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av ca 10 minuter. De ska torka helt, så de blir krispiga och goda.
2. Värm ugnen till 225°C.
3. Hetta upp olja i en stekpanna, fräs vitlök och chili under omrörning. Bränn inte vitlöken, den ska mjukna och bli glansig. Vänd sedan i koriandern och stek lite till. Vänd i potatisen och blanda.
4. Lägg potatisarna i en rymlig ugnsform. Pressa juiceen från citronen över potatisarna, krydda med salt och peppar. Ringla lite olja över och blanda allting. Tillaga mitt i ugnen tills potatisen får en fin krispig yta och mjuknar i mitten, ca 15 min.
4 portioner