Gott, enkelt och roligt med friterad matbanan till vardagsgrytan Red Red från Ghana. Perfekt recept när man vill utöka bönrepertoaren! Zeina Mourtada står för receptet.
30 min
1. Hetta upp olja i en panna och stek löken tills den får färg. Vänd i vitlök, ingefära, paprikapulver och stek långsamt på medelhögvärme i ca 4 min. Vänd i tomatpuré och stek nån minut till.
2. Tillsätt krossade tomater, misopasta, chili, vatten, salt och peppar. Koka upp och sänk sedan värmen. Tillsätt bönorna och låt grytan koka under lock i ca 15 min. Späd med vätska om det behövs, och smaka av med salt & peppar.
3. Skala och skär kokbananerna i skivor. Hetta upp olja till 180°C och fritera bananerna gyllene, ca 2 min på varje sida. Låt rinna av på papper. Strö lite salt på.
4. Servera grytan med friterad kokbanan och ris.
4 portioner