En lätt och fluffig pannacotta blir en utmärkt avslutning på nyårsmenyn! Denna med yoghurt och marinerade bär, som bryter av fint mot den söta grädden. Vi har valt hallon och björnbär, men välj dina favoritbär!
30 min
1. Vaniljpannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Häll vispgrädden i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg fröna och stången i grädden tillsammans med 0,5 dl socker.
2. Koka upp grädden och sjud försiktigt någon minut, rör om så att allt blandas ordenligt. Fiska upp vaniljstången.
3. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen tills de smälter. Häll upp smeten i en skål och låt svalna cirka 15 minuter.
4. Rör yoghurten smidig tillsammans med citronskalet och blanda sedan den smaksatta yoghurten med gräddsmeten. Ställ in i kylen och låt stelna minst 4 timmar.
5. Limemarinerade bär: Koka upp 0,5 dl vatten, 0,5 dl strösocker och skal och saft av lime. Lyft av plattan och låt svalna. Lägg i bären och låt stå minst en timme.
6. Ta fram pannacottan och vispa den fluffig. Lägg den i en spritspåse monterad med tyll och spritsa upp den i serveringsskålar. Skeda över bären vid servering.
6 portioner