Recept på ett busenkelt julgodis från Camilla Hamid – wienernougat!
120 min
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut mandelspånen på plåten och rosta i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg. Låt svalna.
Ha ner nougat och båda chokladsorterna (grovhackade om du inte använder knappar) i en värmetålig skål. Smält ihop över ett vattenbad.
Ta bort bunken från värmen, häll ner mandelspånen och rör om tills alla mandelspån är täcka i choklad.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt med silikonbalkar formade som en rektangel med måtten 20×30 eller fodra en form på 20×30 cm med bakplåtspapper.
Häll upp och bre ut wienernougatsmeten i formen. Ställ i kylskåpet för att stelna i minst 1 timme.
Skär upp i bitar och servera direkt eller förvara i lufttät burk i kylskåpet.
30 portioner