Camilla Hamids wienernougat

Recept på ett busenkelt julgodis från Camilla Hamid – wienernougat! 

120 min

Camilla Hamids wienernougat

Ingredienser

  • 250 g
    mandelspån
  • 500 g
    nougat
  • 400 g
    mjölkchoklad
  • 200 g
    mörk choklad

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut mandelspånen på plåten och rosta i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg. Låt svalna.

  • Ha ner nougat och båda chokladsorterna (grovhackade om du inte använder knappar) i en värmetålig skål. Smält ihop över ett vattenbad.

  • Ta bort bunken från värmen, häll ner mandelspånen och rör om tills alla mandelspån är täcka i choklad.

  • Lägg ett bakplåtspapper på en plåt med silikonbalkar formade som en rektangel med måtten 20×30 eller fodra en form på 20×30 cm med bakplåtspapper.

  • Häll upp och bre ut wienernougatsmeten i formen. Ställ i kylskåpet för att stelna i minst 1 timme.

  • Skär upp i bitar och servera direkt eller förvara i lufttät burk i kylskåpet.

30 portioner