Vinägerrostade knippmorötter med stekt kycklingfilé

30 min

Portioner: 4

Ingredienser

4 kycklingfiléer
1 msk olivolja
salt och peppar
1 schalottenlök, finhackad
200 g färska champinjoner, delade i kvartar
2 dl crème fraiche
½ dl mjölk
1 msk grovkornig senap
salt och peppar
20 g smör
400 g färskpotatis
2 msk olivolja
salt och peppar
1 knippe späda morötter
2 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger eller annan god vinäger
salt och peppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150°.

2. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar, bryn i het panna runt om och stek klart i ugnen till en innertemperatur på 70°.

3. Svetta schalottenlöken mjuk i lite smör, tillsätt champinjonerna och koka torrt. Tillsätt crème fraiche och mjölk, koka på svag värme i 10 min. Smaka av med senap, salt och peppar.

4. Koka potatisen, häll av vattnet och låt potatisen gå lite torr i kastrullen. Stöt potatisen grovt, tillsätt oljan och smaka av med salt och peppar.

5. Skrubba morötterna rena och vänd i lite olivolja, salt och peppar, rosta i ugn på 200° ca 15 minuter, häll på vinägern sista 5 min.

6. Skiva kycklingen i ½ cm tjocka skivor och servera tillsammans med stött potatis och sås.