Matbloggaren Gustav Johanssons tolkning av den indiska klassikern. ”Min tikka masala får mustig smak och härlig textur av kokosmjölk och vegokött.”
90 min
TILL SERVERING
1. Skiva löken, finriv vitlök och ingefära. Fräs löken i en stor gryta, tills den fått färg och börjar karamelliseras.
2. Sänk värmen, tillsätt vitlök, ingefära, torra kryddor och rör om. Späd med lite vatten till en kryddpasta och stek några min. Se upp så det inte bränns och blir bittert!
3. Tillsätt kokosmjölk, tomatkross, sojasås, grönsaksfond och vegokött. Koka 1 timme eller mer, på låg värme. Späd ev med vatten och rör då och då.
4. Smaka av med kryddor och sojasås. Låt koka minst 10 min till.
5. Stek bröden gyllenbruna på bägge sidor i rapsolja, toppa med flingsalt och finhackad koriander.
6. Smaka av grytan med salt, peppar och limesaft och klipp i koriander. Servera med ris, chapati, sallad och raita!
4 portioner