Gröna tacos – familjefavorit!

Mangosalsa, picklad lök och vegofärs med spiskummin och BBQ-sås. Veganskt fredagsmys för alla! Recept från Gustav @javligtgott Johansson i samarbete med Hemköp.

40 min

Gröna tacos – familjefavorit!

Ingredienser

TACOFÄRS

  • 1 st
    hackad gul lök
  • 2 st
    hackade vitlöksklyftor
  • 400 g
    formbar vegofärs
  • 1 msk
    rökt paprikapulver
  • 1 msk
    oregano
  • 1 msk
    spiskummin
  • 0.5 dl
    rökig och söt bbq-sås (köp färdig eller se vårt recept)
  • 2 msk
    tomatpuré
  • 1.5 msk
    japansk sojasås
  • 1 dl
    vatten
  • 0.5 st
    lime saft från
  • 1 msk
    rapsolja att steka i

MANGOSALSA

  • 1 st
    färsk tärnad mango
  • 1 st
    finhackad röd chili
  • 1 st
    hackad rödlök
  • 1 st
    hackad vitlöksklyfta
  • 1 kruka
    färsk koriander eller mynta
  • 1 st
    stor tärnad tomat
  • 1 st
    lime saft från
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt

PICKLAD LÖK

  • 1 st
    stor tunnskivad rödlök
  • 1 st
    lime saft från

Gör så här

1. Pressa limesaft över löken och låt dra i 30 min.

2. Blanda ihop alla ingredienser till salsan och smaka av med limejuice och salt.

3. Värm rapsolja i en stekpanna och stek lök och vitlök mjuk.

4. Vänd ner vegofärsen tillsammans med alla kryddor, tomatpuré, bbq-sås och soja. Stek tills allt blandats och det doftar gott. Om du använder formbar färs får du hacka färsen i småbitar i pannan, oavsett om den är tinad eller fryst, precis som om du stekte köttfärs.

5. Häll i 1 dl vatten och låt koka samman ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och ev kryddor.

6. Avsluta med att pressa över limesaft, för att balansera syran.

Servera med dina favorittillbehör, som till exempel:
1 sats guacamole (se vårt recept)
1 finhackad gurka
3 tärnade tomater
1 påse nachochips
12 mjuka små vetetortillas
2 dl växtbaserad crème fraiche eller matlagningsyoghurt
1 kruka koriander

4 portioner