Remouladsås och frasig panko gör dessa veganska fiskpinnar på tofu till en perfekt middag för familjen. Recept från Gustav @javligtgott Johansson i samarbete med Hemköp.
40 min
Portioner: 4
FISKPINNAR:
1 pkt tofu
4 ½ vetemjöl
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar
2 dl havredryck
½ st citron
½ dl dill
1 burk tångcaviar
1 msk soja
2 dl panko
5 msk rapsolja
REMOULADSÅS:
2 dl vego majonnäs
¼ dl dill
½ msk kapris
1 ½ st citron
3 msk bostongurka
½ tsk curry
1 nypa salt
1 nypa vitpeppar
1 krm socker
TILLBEHÖR:
1 pkt gröna ärtor
1 påse potatisklyftor
1. Blanda samman alla ingredienser till remouladsåsen och smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt innan servering
2. Skär tofun i två tjocka skivor och lägg skivorna i press, med hushållspapper runt, mellan två skärbrädor i ca 30 min för att få dem fastare. Skiva sen varje bit i 4-8 skivor som liknar fiskpinnar.
3. Blanda en smet av 1 ½ dl vetemjöl, havremjölk, citronsaft, hackad dill, tångcaviar, sojasås, salt och peppar i en djup tallrik.
4. Blanda 2 dl vetemjöl med salt och peppar.
5. Ställ upp två skålar till, en med panko och en med vetemjöl, på bordet, salta och peppra i bägge.
6. Doppa tofun först i mjölet, sen i smeten, sen i ströbrödet och låt sedan vila på en tallrik någon minut.
7. Värm upp en stekpanna med rikligt med rapsolja, stek tofupinnarna tills de är gyllenbruna på bägge sidor.Servera med kokta gröna ärtor och potatisklyftor eller annan favoritpotatis.