Äggvåfflor med hjortronsylt och grädde

Recept på extra frasiga våfflor gjorda på ägg. Vill du ha extra smak till hjortronsylten? Testa att blanda lite kakao i hälften av våffelsatsen.

30 min

Äggvåfflor med hjortronsylt och grädde

Ingredienser

  • 100 g
    smör
  • 4 dl
    vetemjöl
  • 0.5 tsk
    salt
  • 1 tsk
    bakpulver
  • 5 dl
    mjölk
  • 2 st
    ägg
  • 5 msk
    hjortronsylt
  • 2 dl
    vispad grädde
  • 1 knippe
    färsk mynta

Gör så här

1. Smält smöret och låt det svalna.

2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och hälften av mjölken till en jämn smet.

3. Rör ner resten av mjölken, smöret och äggen.

4. Hetta upp våffeljärnet och pensla med smör innan första våfflan gräddas.

5. Toppa med hjortronsylt, grädde och mynta.

Tips! Prova att lägga till 1–2 msk kakao i våffelsmeten för kakaovåfflor!

8 portioner