Inled en fin kväll med en sällskaplig mingelrätt. Kronärtskocksblad doppas i zhug, en sås med spännande smaker.
60 min
Kronärtskockor
Kronärtskockor:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär av stammen och ansa ca 2 cm av toppen på varje kronärtskocka. Plocka bort de yttersta bladlagren. Halvera kronärtskockorna och lägg i en ugnsform.
3. Blanda olja, vitlök och citronzest och ringla detta över kronärtskockorna.
4. Skär smör i bitar och lägg i formen.
5. Rosta i ugn i ca 40 min eller tills bladen släpper. Vänd efter halva tiden. Toppa med flingsalt.
Zhug-dipp:
1. Kärna ur och halvera chilin. Skala vitlöken.
2. Mixa alla ingredienser förutom oljan i en mixer.
3. Häll sedan i oljan långsamt och mixa samtidigt.
4. Salta efter smak.
5. Häll upp i en skål eller kanna.
6. Förse varje gäst med en assiett med zhug att doppa kronärtskocksblad i.
4 portioner