Ugnsbakade potatischips med vitlöks- & persiljedipp

”Enkla att göra och tar ’chips och dipp’ till en ny och lyxig nivå" säger Catarina König.

30 min

Ugnsbakade potatischips med vitlöks- & persiljedipp

Ingredienser

  • 4 st
    stora amandinepotatisar (gärna långa)
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 tsk
    rosmarin, stött
  • 0.5 tsk
    lökpulver

DIPP

  • 2 dl
    crème fraiche
  • 0.5 dl
    persilja, finhackad
  • 1 st
    vitlöksklyfta, riven
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 220 grader varmluft.

2. Skär potatisen i skivor på längden och skär sedan små snitt ytligt på varje skiva. Låt potatisen ligga i en skål med kallt vatten i ca 15–20 min.

3. Häll av vattnet och torka av skivorna med papper. Häll tillbaka potatisen i skålen. Blanda samman olivolja, lökpulver och torkad rosmarin. Vänd ner detta i skålen med potatis och rör runt allt ordentligt. (Vänta med att salta tills det att potatisen tagits ur ugnen, det ger krispigare potatis, då salt vattnar av.)

4. Lägg ut potatisen på en plåt, sätt in i ugnen i ca 15–20 min. De ska bli härligt rostade och gyllene.

5. Blanda samman ingredienserna till dippen, smaka av och ställ i kylskåpet med plast över fram till servering.

6. Ta ut potatisen och salta direkt. Servera den krispiga potatisen, gärna ljummen, till dippen.

6 portioner