Tortilla med chipotlekyckling och creamed corn

Recept från Hemlagat, nr 3 / 2019

25 min

Tortilla med chipotlekyckling och creamed corn

Ingredienser

  • 2 fp
    små tortillabröd
  • 500 g
    kycklinglårfilé
  • 0.5 tsk
    salt
  • 2 krm
    svartpeppar, nymalen
  • 3 tsk
    chipotlepasta, eller efter smak

CREAMED CORN

  • 1 burk
    majs (340/285 gram)
  • 1 st
    vitlök, 1 klyfta
  • 1 msk
    smör
  • 2 dl
    vispgrädde
  • 0.5 st
    lime, skalet
  • 2 krm
    salt
  • 1 krm
    svartpeppar, nymalen

TILL SERVERING

  • 1 dl
    jordnötter, torrostade
  • 1 st
    jalapeño
  • 1 knippe
    koriander
  • 1 st
    lime

Gör så här

1. Häll majsen i ett durkslag och låt den rinna av.

2. Skala och riv vitlöken, fräs den på låg värme i smöret.

3. Tillsätt grädde och majs och sjud utan lock på svag värme ca 10 min.

4. Häll över hälften av majsen i en mixerkanna och mixa den grovt.

5. Häll tillbaka den mixade majsen i kastrullen och blanda ner rivet limeskal.

6. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna medan du förbereder resten.

7. Dela kycklingen i mindre bitar. Salta och peppra runt om och stek den gyllene, tillsätt chipotlepastan mot slutet.

8. Hacka jordnötterna grovt, skiva jalapeñon.

9. Värm tortillabröden och servera tillsammans med kycklingen och creamed corn.

10. Toppa med torrostade jordnötter, jalapeño, koriander och lime. Rulla ihop och njut!

Tips! Gör rätten ännu snabbare och enklare genom att köpa färdiggrillad kyckling som du river i bitar och blandar med chipotlepasta efter smak.

 

4 portioner