Torsk med rödbetor och brynt smör

Fisken in i ugnen, bryn smör och betor, toppa med pepparrot. Stjärnkocken och matälskaren Tommy Myllymäki står bakom receptet som är drömlikt enkelt.

30 min

Torsk med rödbetor och brynt smör

Ingredienser

  • 500 g
    torskrygg (i fyra bitar)
  • 1 nypa
    salt
  • 400 g
    kokta rödbetor
  • 100 g
    brynt smör
  • 2 msk
    stött fänkålsfrö
  • 2 st
    citroner (skalet från 1 och 4 msk från bägge)
  • 4 msk
    kapris
  • 1 kruka
    dill, plockade vippor
  • 2 dl
    färskriven pepparrot

Gör så här

1. Sätt ugnen på 120°C.

2. Krydda torsken med salt och ugnsbaka till innertemperatur ca 45°C.

3. Skala rödbetorna och dela i klyftor.

4. Värm det brynta smöret och tillsätt betorna och stek dem försiktigt i 1-2 minuter. Tillsätt fänkålsfrö, citronskal, citronsaft och kapris. Smaka av med salt.

5. Lägg torsken på tallrikar och tillsätt den plockade dillen i betorna och lägg betor ovanpå torsken. Toppa med riven pepparrot och servera med kokt potatis.

4 portioner