En matig macka med torsk och potatis som passar lika bra som förrätt, varmrätt eller lunch! Torparen funkar både med ett fruktigt vitt vin och ett ljust men smakrikt öl. Testa gärna med en tjeckisk pilsner!
35 min
SALTLAG
PICKLAD RÖDLÖK
SENAPSKRÄM
1. Blanda vatten, salt och skalet av citronen till saltlagen, låt saltet lösas upp. Rimma torskfilén i saltlagen ca 20 minuter. Ta upp den och torka torr med hushållspapper. Skär bort eventuellt skinn.
2. Koka potatisen och låt svalna, skiva sedan i halvcentimetertjocka skivor.
3. PICKLAD RÖDLÖK: Skiva rödlöken tunt. Koka upp de övriga ingredienserna, tillsätt löken och låt sjuda ett par minuter.
4. SENAPSKRÄM: Vispa ihop ingredienserna till senapskrämen. Krydda med salt och peppar efter smak.
5. Hetta upp en stekpanna, häll i oljan och stek torsken på hög värme i cirka 2–3 min på varje sida, eller tills fiskfibrerna nästan lossnar ifrån varandra.
6. Bred smör på knäckebröden och fördela ut potatisen. Bryt fisken i bitar och lägg den på potatisen. Klicka ut senapskrämen och garnera med klippt kryddkrasse och dillvippor. Toppa med picklad rödlök.
4 portioner