Kall tomatsoppa med grillad paprika

Lite åt gazpacho-hållet, fast mildare, smakar denna veganska och ljuvligt goda tomatsoppa, signerad matälskaren och inspiratören Sandra Mastio.

10 min

Kall tomatsoppa med grillad paprika

Ingredienser

  • 1 burk
    hela San Marzanotomater från Mutti
  • 200 g
    avrunnen grillad röd paprika
  • 0.5 msk
    flingsalt
  • 1 msk
    torkad oregano eller färsk hackad
  • 2.5 dl
    havregrädde
  • 2 msk
    mild olivolja

Gör så här

1. Passera tomaterna genom en sil till en slät sås.

2. Mixa paprika, salt, oregano och havregrädde helt slätt.

3. Rör samman paprikamixen med olivoljan och tomaterna. Mixa inte – olivolja blir lätt besk. Aldrig mixa olivolja, aldrig! Smaka av med salt.

4. Servera din rustika soppa som en förrätt med varmt vitlöksbröd.

4 portioner